FLAXI

Kaksikymmentä vuotta silkkaa Flaxia

’Sattuuko se?’ ’Paljonko maksaa?’

Kaksi ensimmäistä asiaa, jotka esitetään, kun kerron mitä töissä puuhastelen. Kysymykset ovat pysyneet muuttumattomina kahdenkymmenen vuoden pigmentointitaipaleeni aikana.
Onko mikään muuttunut? Voi siskot, -lähes kaikki. Kun ensi kerran kuulin kestopigmentoinnista, tiesin heti että ’Vau, tää on mun juttu!’

Kesti kuitenkin muutamia vuosia ennen kuin kouluttauduin vuonna 1998. Vaikka en ollut mikään tyttönen enää ja takana oli sekä kosmetologikoulu ja työ meikkaaja-maskeeraajana, niin olin lähes pissit pöksyssä kun ensimmäisen kerran lähestyin asiakkaan kasvoja neulalla. Hoin mielessäni mantraa ’Tämä ei saa mennä pieleen, tätä en voi kumittaa pois’ Samalla ajatuksella menen yhä: ’Mieti mitä teet, keskity!’
Kenties sadan työn jälkeen, rentouduin sen verran että saatoin työn lomassa rupatellakin asiakkaan kanssa.

Pigmentointikurssilla opin perusasiat, mutta kokemus lukemattomien asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden kanssa, haasteet ja loputon intohimo työhöni, on ollut se todellinen opettaja.
Ensimmäinen pigmentointilaitteeni oli simppeli ja nyt muisteltuna jopa huvittava härveli. Mutta se toimi, eikä ollut liikaa nippeleitä häiritsemässä. Entä pigmenttivärit? Pysyivät kuin tauti!

Niitä pigmentointeja moni kaiholla muistelee…. ’saanko sellaiset pigmentoinnit kuin mummillani vielä kuolinvuoteella…’ Et saa! Onneksi nykyiset EU:n sääntöjen mukaan tarkoin syynätyt pigmenttivärit hiipuvat pois luonnollisesti, jos niin haluat. Mallia ja sävyä voidaan vuosien varrella muunnella mieltymyksen mukaan. Nykyajan kestopigmentoinnit ja microbladingit kestävät vuodesta muutamaan vuoteen ja hyvä näin.

Pigmentointikoneita löytyy tänä päivänä joka lähtöön, matkamallista hiukkaskiihdytintä muistuttaviin, useita toimintoja sisältäviin malleihin. Mutta yksi on varma. Tarvitaan ihminen, joka osaa laitetta käyttää. Eikä sekään riitä. Tekniikan lisäksi tarvitaan näkemystä. Rohkeuttakin, mutta ei uhkarohkeutta!

Yksinkertaisimmillaan pigmentoinnin voi tehdä ilman moottoria, käsin. Välineenä varsi ja siihen valittu terä, joka taas koostuu ohuista neuloista. Tätä kutsutaan kököllä nimellä ’microblading’ (voi hitsit, sille pitäisi keksiä suomalaisen suuhun sopivampi nimi). Moni luulee, että tekniikka on uusi. Eipä ole ja alunperin Japanista kotoisin. Ensimmäisen microblade-opetukseni ja välineeni hankin Hong Kongin kauneusmessuilta viitisentoista vuotta sitten. Aika ei tainnut olla vielä kypsä, kukaan ei halunnut karvatekniikalla toteutettuja kulmakarvoja.

Vaikka kaikenlaisia muutoksia on kahdenkymmenen vuoden aikana tullut, -eikä vähiten omaan olemukseen!- niin aina vaan haluan petrata ja kehittyä paremmaksi pigmentoijaksi. Se ei kai lopu koskaan.

One thought on “Kaksikymmentä vuotta silkkaa Flaxia

Comments are closed.