KESTOPIGMENTOINTI vai MICROBLADING -entä mikä ihmeen 3D?

Kaikki nämä ovat esteettisiä käsittelyjä, joissa väri viedään ihon alle, missä se pysyy pitkäkestoisesti. Haluttuja alueita korostetaan tarkoitukseen suunniteltujen pigmenttivärien avulla. Kulmakarvat, silmänrajaukset ja huulet ovat yleisimpiä pigmentointikohteita. Käsittelyjen suurin ero on, että kestopigmentointi tehdään koneen avulla ja microblading manuaalisesti. 3D- kulmakarvat voidaan tehdä kummalla tahansa menetelmällä. Pigmentointi ei ole pysyvä tatuointi, se haalistuu pikku hiljaa pois.

Lue eri menetelmistä ja katso esimerkit kestopigmentoinneista täältä ja microbladingista täältä.

Eri keinoilla saadaan erilaista jälkeä, myös kestossa on eroavaisuuksia. Jos olet epävarma mitä haluat, ei huolta, suosittelen juuri Sinulle sopivimman menetelmän kun tulet hoitooni. 

Pigmentointikäsittely voidaan tehdä yli 18-vuotiaille, perusterveille aikuisille. 

Pigmentoinnista on paljon iloa, jos haluat luonnollisen kaunista ryhtiä kasvoillesi, vahvistusta tai korjausta piirteisiisi ja väreihisi. Pigmentoimalla voidaan imitoida vaikka kokonaan uudet kulmakarvat, jos sairaus on ne vienyt tai ne ovat muuten harventuneet. 

 

Pigmentointia voi tehdä milloin vain kun otat huomioon seuraavat seikat:

  • Pigmentointia ei tehdä raskaana oleville, imetyksen aikana, Roaccutan-kuurin aikana, flunssaiselle, jos sinulla on ihottumaa, aktiivinen herpes, hiv, hepatiitti tai verenvuototauti.
  • Syöpäpotilaan sekä diabetestä sairastavan on saatava lääkärin lupa käsittelyyn.
  • Kerro mahdollisista sairauksista tai lääkityksistä ennen käsittelyä.

Ota huomioon, että silmänrajauspigmentointia ei voi tehdä jos sinulla on ripsipidennykset. Ei kulmien nyppimistä, vahausta tai kestovärjäystä 24 tuntiin ennen pigmentointia. Jos sinulla on taipumus saada huuliherpes, hae apteekista estolääkitys ennen huulipigmentointia. 

Lopeta kalaöljykapseleiden nauttiminen kaksi viikkoa ennen pigmentointia.

Älä syö särkylääkettä 24 tuntiin ennen hoitoa. Älä ota botox- tai hyaluronihappohoitoja pariin kuukauteen ennen tai jälkeen pigmentoinnin.

Huomioi myös kotihoito-ohjeet pigmentoinnin jälkeen, niitä noudattamalla vaikutat suuresti lopputulokseen:

Ei saunaa, kylpemistä, aurinkoa, solariumia, hikiliikuntaa viikkoon hoidon jälkeen. Et saa meikata pigmentoitua aluetta viikkoon. Raapiminen, hankaaminen ja kuorinta-aineet on kielletty.  Ei kasvohoitoja, kestovärjäystä tai ripsienpidennyksiä kahteen viikkoon. Et saa luovuttaa verta kahteen kuukauteen. 

Saat kotihoitoaineen ja hoito-ohjeet mukaasi.

Huomaa, että uusi pigmentointi on kaikin tavoin voimakkaampi muutama vuorokausi hoidon jälkeen. Herkkäihoisten iho saattaa myös punoittaa ja turvotella. Viikon sisällä irtoväri hilseilee pois. Väri saattaa hetkellisesti näyttää esim liian tummalta, lämpimältä, kirjavalta tai hyvinkin haalealta, älä hätäänny, tämä on täysin normaalia. Pidä iho pehmeänä saamallasi hoitoaineella, äläkä rapsuttele pigmentointejasi.

Työ on keskeneräinen, ennenkuin lopullinen tulos on nähtävissä kuukausi vahvistuksen jälkeen. Malttia!

Pidät pigmentointisi kauniina, kun suojaat ne auringolta 50 suojakertoimella ja vältät kaikenlaisia kuorivia hoitoja alueella.

Kun suunnittelet pigmentointiajankohtaa, ota huomioon, että uudet pigmentoinnit tarvitsevat vahvistuksen 4-6 viikon kuluttua.

Kestopigmentoinnin ja microbladingin pysyminen on hyvin yksilöllistä. Yleensä asiakkaat saapuvat ylläpitokäsittelyyn n. 1-3 vuoden kuluttua. Varaa aikasi ajoissa!